Predaj nehnuteľnosti svojim klientom za najlepšiu cenovú ponuku mi osobne prináša úspech pre mňa ako realitného makléra na trhu s realitami.

Bolo to začiatkom apríla tohto roka. Jeden z reťaziacich sa obchodných prípadov. Moji drahí priatelia. Roky dozadu odo mňa túto nehnuteľnosť kupovali a teraz nastal jej predaj, na ktorý sme čakali.

 

Nič veľké, malá záhradná Chatka so záhradou nad Včelárskou Pasekou v Košiciach.

Roky dozadu som ju predával rodine svojho klienta, ktorému som prenajímal kancelárie v jeho areáli, predával dom rodine jeho pani manželky, jeho švagrovi zasa kupoval byt atď. 🙂 .

Vtedy ju nakúpili dnešní moji drahí klienti. Veľmi sa jej potešili, lebo Chata bola na kopci, úplne na samom vrchu s prenádherným výhľadom na celé Košice. Z jej terasy ste mali výhľad priamo na Jazero.

 

 

 

Záhrada veľkolepá, pozemok 8,5 ára, orientovaný na Juh, na ktorý po celý deň svietilo slniečko. Skrátka romantická záhrada akú dlho hľadali.

 

Keďže to boli bylinkári, mali domácich miláčikov a ešte k tomu aj skvelí včelári, videli v tejto záhrade naplnenie svojich snov.

 

Ako čas plynul, nadišla príležitosť, ktorá sa neodmieta. Obďaleč za Košicami, takých 40km, v maličkej dedinke pod Herľanským gejzírom bol v predaji domček s hospodárstvom a prenádherným viac ako 5000m2 obrovitánskym pozemkom, ktorý nenakúpiť by bolo pre nich zahodením životnej šance.

 

A tak prišlo na rad plánovanie celého radu úkonov ako na to.😉 .

 

Mal som tú česť, že som porokoval v ich prospech nákup toho domčeka a podozeral, aby sa proces jeho nákupu zvládol tak ako sa má.

 

 

Keď sme toto už mali zvládnuté, prišiel na rad predaj ich bytíku na Jazere, aby bolo z čoho domček nakúpiť a dofinancovať ešte hypotekárnym úverom.

 

Predaj ich bytíku išiel dobre a nám sa podarilo vybrať záujemkyňu, ktorá sa doň zamilovala a bola láskavá aj pochopiť, že moji drahí klienti v ňom potrebujú ešte tak skoro do pol roka bývať, aby sa do svojho vysnívaného domčeka mohli vôbec nasťahovať. Domček bol úchvatný, ale potreboval zásadnú rekonštrukciu od strechy, múrov, okien .... no skrátka úplne.

 

Samozrejme, pri takej rozsiahlej rekonštrukcii domu nejde všetko podľa plánu a tak nepomohlo nič iné ako sa nasťahovať do našej Chaty s romantickou záhradou, ktorá skvele poslúži na relax, ale zďaleka už nie tak komfortne na celoročné bývanie.🙄
Ale zvládli aj to, trocha si ju prispôsobili a konečne prišla chvíľa, keď sa presídlili do domčeka svojich snov za Košice.

 

Prišiel teda rad na predaj našej Chaty nad Včelárskou Pasekou.

 

Vždy sa snažím k naceňovaniu nehnuteľnosti pristúpiť tak, že vyhodnotím možnosti trhu v danej lokalite, ponuku a až možnosti záujemcov. Snažím sa pozrieť na vec ich očami, aké majú možnosti, za akým účelom ju kupovať budú a vyhodnotím alternatívy, ktoré záujemcovia o tú našu nehnuteľnosť majú a spolu s predávajúcim klientom sa ujednotíme na krokoch, ktorými sa predaj bude uberať.

 

Dojednali sme sa a začala sa príprava našej Chaty s prekrásnu záhradou na predaj. Nastajlovali sme ju, aj záhradu, tak, aby si tí noví záujemcovia o ňu čo najlepšie vedeli predstaviť to, na čo sa im najviac hodí. A takto vycukríkovanú, vyfintenú, našu Chatu sme postavili na trh na predaj a ešte niečo... zadali sme profil osobnosti, takú charakteristiku, záujemcu o ňu nášmu IT špecialistovi, aby naprogramoval Google tak, aby nám pomohol zamilovaného záujemcu o ňu vyhľadať. A ten Google to presne vie (za čo si aj zapýta) 😉.

 

Nastavili sme navnadzovacie reklamné kampane a spustili inzerciu. Trh skvele zareagoval a mi sme sa mohli pripraviť na obhliadkové dni. Na začiatok sme si ich dali 4. Záujemcov sme si pekne zoradili a absolvovali s nimi obhliadky, také plnohodnotné, aby si mohli do detailu pozrieť všetko, na čo mali chuť a zároveň vedeli, že za nimi nasledujú ďalší.

 

Každého záujemcu sme pripravili na to, že podľa predbežných reakcií to vyzerá tak, že by sme mohli mať, pre našich predávajúcich klientov, viacerých záujemcov o jej kúpu. Preto sme si dovolili im vopred avizovať, že ak ich naša Chata zaujme natoľko, že by ju radi nakúpili a my budeme mať viacerých záujemcov o ňu, nech si premyslia svoj maximálny cenový návrh, za ktorý by si ju vedeli predstaviť nakúpiť.

 

I tak sa stalo, obhliadkové dni skončili a my sme dostali od záujemcov 6x “Áno”.

 

Odkomunikovali sme ich možnosti a zoradili do tabuľky pre našich predávajúcich klientov. Tabuľku s výsledkami ponúk sme si s našimi klientmi prešli a nechali im to výsostné právo, aby si vybrali toho záujemcu, s ktorým podpíšu rezervačnú zmluvu.

 

Stalo sa a my sme s veľkou radosťou pozvali záujemkyňu, ktorá nielen cenovou ponukou patrila medzi tie najvyššie, ale aj charakteristikou im pripomínala ich samých v tých časoch, kedy sa oni rozhodovali pre jej kúpu.

 

 

Naši klienti si mali možnosť vybrať záujemcu, o ktorom nadobudli presvedčenie, že sa o ich vysnívanú Chatu s romantickou záhradou pre bylinky bude starať prinajmenšom tak, ako oni sami. A ešte niečo ... za výťažok omnoho vyšší ako bola pôvodná cenová ponuka.

 

My sme boli ohodnotení podľa zmluvy a všetky peniažky nad pôvodnú cenovú ponuku išli ku našim, predávajúcim, klientom.

 

Bolo vidieť, nielen na tvári našich klientov, že neskrývali svoje nadšenie čo do spokojnosti s nami odvedenou prácou a nazdávam sa, že keď budú v budúcnosti predávať oni alebo ich známy nehnuteľnosť, že budeme v ich mysliach na prvých priečkach koho oslovia - odporučia na predaj svojej nehnuteľnosti.

 

Predaj nehnuteľnosti svojim klientom za najlepšiu cenovú ponuku mi osobne prináša úspech pre mňa ako realitného makléra na trhu s realitami.

 
 
Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.