Hlboko v Malých Karpatoch sa skrýva výnimočný dom ako vystrihnutý z rozprávky

Prezentované dielo je výnimočné tým, že nové kvality dokázali prerozprávať formou na jednej strane prijateľnou aj pre "echt" poľovníkov, na druhej strane je evidentne nová, súčasná a svieža architektúra. Autorský prístup dokázal integrovať tradičné a nové. Konzervatívne a moderné. Rustikálne materiály a sofistikované technické prvky. Hrubé s jemným. Parohy s dizajnom.

 

Ako vidia autori?

Poľovnícka chata pod vrchom Vysoká, využívaná miestnym združením poľovníkov, je koncipovaná ako sústava 5 radiálne usporiadaných objektov okolo centrálneho nádvoria. Kompaktné, tradičné až archetypálne hmoty šíria bohatý program v kompozícii, ktorý dômyselne znižuje vizuálny objem domu a posúva ho do diétnej hmotnosti. V porovnaní s takmer subtílnym objemom domu je jeho robustný, hrubý a veľmi maskulínny prejav odrážajúci sa v monochromatickom drevenom obklade aplikovanom naprieč celým objemom, bez potreby dekorácie a ornamentu.

 

 

Málokedy sa stretneme s podobným konverzným zadaním. Málokedy nás výsledok potešil aj pobavil viac. Dobrá architektúra sa dá robiť naozaj všade. Aj v hlbokom lese.

 

Nehostinná, monolitická a fortifikačná fasáda sa svojou pohyblivou elemenciou dokáže zmeniť na otvorený pavilónový priestor v lesnej krajine, ako vždy určený pre rodinné tokenské slávnosti. Mnohotvárnosť domu sa vyznačuje aj charakterom jednotlivých priestorov - od nerezovej pitevnej zveri pre silnú povahu, cez veselú ľahkú záhlulenosť hostí až po romantický apartmán s detailne spracovanými detailmi. K všetkým spági vonkajšej obývačky, ktorá je najpopulárnejším miestom pre zdieľanie hravých historiek.

 

 

ZDROJ: startitup.sk

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.