Rozumieť tomu, čo robím - do detailu je pre mňa fascinujúce a je cestou k môjmu úspechu pri predaji nehnuteľnosti na realitnom trhu za tú najvyššiu cenu

          Domnievam sa, že ma to nielen že fascinuje, ale že to bude aj diagnóza. 😊

 

          Fascinuje ma to vo všeobecnosti. Ustrniem, keď vidím niekoho, čo robí niečo dokonale dobre. Som schopný zotrvať pri pozorovaní niekoho hodiny a vyvoláva to v mne pocity rešpektu voči niekomu takému. Behajú mi z toho zimomriavky po chrbte. 

 

          Vyvoláva to vo mne zvedavosť pochopiť to, ako sa k takejto dokonalosti dopracoval a túžbu vypracovať sa podobne.

 

          Bolo to niekedy začiatkom februára 2014 roku, keď som dostal nápad zavolať svojej kolegynke, pracujúcej v RE/MAXe už dlhšie, že by som sa rád k nej pracovne pripojil. Svoju prácu na projektoch ako maklér pre úzku skupinu investorov v oblasti komerčných nehnuteľností som mal úspešne za sebou a bol čas sa posunúť ďalej. Rozšíriť pole pôsobnosti o širší okruh klientov.

 

          Už počas môjho predošlého pôsobenia sme s kolegynkou z RE/MAXu spolu pracovali. Páčila sa mi jej schopnosť participovať na projektoch pohľadom z tej strany záujemcov, reagujúcich na ponuky realitných maklérov z realitných portálov.

 

          Netrvalo dlho a pripojil som ako maklér jej franšízy RE/MAX, jednej skvelej značky, na ktorú po šiestich rokoch pôsobenia pod touto značkou, možem spomínať len v tom najlepšom.

 

          Začal som sa viac zaoberať predajom rezidenčných nehnuteľností, skrátka predajom rodinných domov, bytov a pozemkov. Študovať viac ako a prečo reagujú záujemcovia na ponuku konkrétnej nehnuteľnosti tak a v inom prípade inak. Zaoberať sa hlbšie tým ako?prečo? na čo? a kedy? reaguje trh s jeho záujemcami na ponúkanú nehnuteľnosť a čo a kedy treba urobiť preto, aby reagoval čo najlepšie. Prišlo spoznávanie konkrétnych lokalít. Spoznávanie súvislostí. Spoznávanie pravidiel. Jasných a presných zákonitostí trhu. Bolo a stále to je - fascinujúce!

 

          Bol som hladný po všetkom, čo mi mohlo priniesť užitočné informácie ako na to.

 

          Spomínam si na jeden z mojich prvých väčších zážitkov z Česko-slovenského stretnutia realitných maklérov RE/MAX v Ostrave, kde nás bolo viac ako 800. Videl som napochodovať na pódium, snáď ich bolo 16 či 18, špičkových kolegov, tých najlepších z najlepších, ktorých ročné počty obchodov a ich obraty v predaji rezidenčných nehnuteľností sa pohybovali vo výškach pre mňa vtedy kozmických :)

 

          Časom som mal možnosť sa s niektorými osobne stretnúť a pobaviť sa, ale uplynulo ešte pár rokov.

 

          Veľmi som chcel porozumieť tomu, ako pracovať s klientelou a vôbec ako sa etablovať na trhu medzi neznámymi, cudzími ľudmi, záujemcami, čo si niečo chcú kúpiť alebo čo chcú niečo predať. A prečo by mali zveriť predaj svojho majetku práve mne! Prečo práve ja? Prečo nie niekto iný a ako a vôbec kde sa uchádzať o ich priazeň. A budem vôbec vedieť naplniť ich očakávania?

 

          Už to nebol konkrétny logistický areál, či administratívna budova, ktorú treba spravovať. Nereprezentoval som skupinu investorov. Bol som na to sám. Sám za seba, oproti trhu, s túžbou sa presadiť.

 

          Potreboval som znalosti, školenia a hlavne na príkladoch pochopiť ako to realitné remeslo o predaji rezidenčných nehnuteľností správne uchopiť. Mať niekoho nadosah, kto to vie a tomu rozumie.

 

          Odporúčanie od mojej milej kolegyne som dostal na vtedy aj počtom maklérov, aj obratovo najlepšiu, popradskú frašízu RE/MAX. 

 

          Vybrali sme sa spolu do Popradu na výlet, pozrieť sa na našich kolegov. Ja osobne hlavne na to najlepšieho, pána Petra Gánovského. Pamätám akoby to bolo dnes. Absolvoval som s ním hneď aj obhliadku nehnuteľnosti a videl som, ako dokáže so záujemcom pracovať naozaj skúsený realitný maklér.

 

 

 

 

          To som ešte netušil, že zhruba do roka sa stanem ich členom a moje návštevy z Košíc do Popradu budú odvtedy na mesačnej báze :). Odvtedy som mohol spoznávať pre mňa neobyčajné veci a hlavne sa zoznámiť s veľmi charizmatickým a zaujímavým človekom, jej majiteľom, dnes mojim priateľom, Martinom Dlugolinským, vďaka ktorému som mal možnosť s veľkou dávkou podpory načrieť do špajze vedomostí, skúseností, ktoré vďaka jeho mentoringu a nekonečným konzultáciám mi bolo umožnené naprieč sieťou RE/MAX absolvovať.

 

          Precestoval som od Prahy, cez Barcelonu až po Rím. Absolvoval množstvo užitočných seminárov, školení a osobných tréningov a špeciálnych na mieru šitých konzultácií. Úspechy kolegov, na ktoré som sa pozeral na tom mojom prvom veľkom česko-slovenskom stretnutí realitných maklérov s veľkým obdivom sa pomaly aj u mňa stávali skutočnosťou.

 

          Plavci by toto moje “realitné poznanie” v rezidenčnej oblasti na vzostupe mohli označiť aj tak, že som začal “cítiť” vodu. 

 

          Postupne sme sa od náhody dostávali k systému, k pravidlám o tom, ako a prečo funguje trh tak ako funguje. Čo treba, ako a kedy urobiť, aby zareagoval správne. Teda, aby mnou, ako realitným maklérom, predávaná, prezentovaná nehnuteľnosť, vyvolávala tie najlepšie predstavy o bývaní pre toho záujemcu, ktorému to bude sedieť najviac, pre ktorého je určená.

 

          Je to neskutočne krásny a kreatívny proces. V mojich predstavách sa podobá koncertu, kde som ja, mojim nástrojom je mnou prezentovaná nehnuteľnosť a publikum sú záujemcovia, ktorým je moja hudba určená.

 

          Tak ako muzikant sa teší na svoj koncert, odovzdáva zo seba energiu, ktorá sa mu späť od publika potleskom a ováciami vracia späť a dobíja ho. Je to show vzájomnej interakcie - muzikanta a jeho publika. Je to show vzájomnej interakcie mňa ako makléra a mojich záujemcov o kúpu mnou prezentovanej nehnuteľnosti. Show, ktorá má jasné pravidlá, systém a zákonitosti, ktorá v kombinácii s hlbokým citom pre detail a krásu chvíle, dokáže vykúzliť prekrásne tóny, ktoré očaria záujemcov o mnou prezentovanú nehnuteľnosť tak, že dokonale vystihne obraz o ich budúcom, vysnívanom bývaní.

 

          Takto nejako sa rodí môj úspech pri predaji mnou prezentovanej nehnuteľnosti. Takto nejako vzniká nadšenie záujemcu, ktorý našiel pre seba nové, vysnívané bývanie. A takto nejako budujem nadšenie môjho klienta, ktorý zveril do predaja svoju nehnuteľnosť práve mne, pri písaní kladného hodnotenia o spokojnosti so mnou a mojimi službami. … jeho úsmev vo videu, keď hovorí o príbehu, ako sme sa spoznali a ako prebiehal príbeh predaja a čo všetko sme počas neho zažili. Je to príbeh, ktorý navždy ostane v mojom srdci, spomienkach a zarámovaný na stene “Hodnotení” od klientov.

 

          A aby na otázku, koho by odporučil svojim priateľom a známym, aby zverili svoju nehnuteľnosť na predaj - som bol ja ako realitný maklér prvou voľbou.

 

          Lebo pre mňa rozumieť tomu, čo robím - do detailu - je fascinujúce a je cestou k môjmu úspechu pri predaji nehnuteľnosti na realitnom trhu za tú najvyššiu cenu.

 

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.