Prízemný rodinný dom s premysleným geometrickým členením v krásnom horskom údolí

09. 10. 2018

Prízemná vila v nádhernom prostredí horského údolia na severe Talianska nepôsobí ani napriek svojej veľkej rozlohe mohutne – premyslené geometrické členenie stavby sa postaralo o rozkúskovanie dojmu aj o jej rozmanité interakcie s okolím.

 

 

Pozemok na okraji talianskeho mesta Sondrio nevyzeral veľmi vábne. Patril elektrárňam, ktorých zamestnanci využívali staršiu budovu obklopenú ihriskami na relax. Napriek nie práve lákavému vzhľadu však malo toto miesto obrovský potenciál – najmä pre veľkosť parcely, ale aj pre okolitú nádhernú horskú krajinu s vinicami, ktoré sú pre región Valtellina typické.

 

Keďže majitelia túžili po pomerne rozľahlom obytnom priestore, ich pôvodnou predstavou bola viacpodlažná rodinná vila. Architekti však zvolili iný prístup. Navrhli prízemnú stavbu, v ktorej spojili komfort so vzťahom k okolitej krajine – striktná geometria bielych horizontálnych objektov pôsobí na pozadí mohutných kopcov prekvapivo harmonicky, navyše, miestnosti na úrovni záhrady umožňujú omnoho intenzívnejší kontakt s okolím.

 

Objekt je členený na niekoľko častí, pričom geometrickosť stavby, ktorá robí architektúru zaujímavou, nie je len samoúčelnou hrou tvarov. Podporuje totiž praktické potreby jednotlivých funkčných zón. Primárnu deliacu líniu tvorí os prístupovej komunikácie – z jednej strany ju lemuje garáž a priestor pre hostí, na druhej sa rozprestiera rezidencia majiteľov. Spája a zároveň oddeľuje ich kryté patio, ktoré sa využíva aj ako vonkajšia jedáleň.

 

Zdroj:mojdom.zoznam.sk

 

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.