Kompaktný inteligentný sci-fi dom aj pre celú rodinu

Dnes sú možnosti bývania takmer nekonečné. A tento futuristický inteligentný dom, ktorý vyzerá ako taká vesmírna loď, by mohlo byť práve to bývanie, ktoré vás osloví.

 

Sci fi dom

 

 

Montovaný dom s názvom Cube Two vyrába singapurská spoločnosť Nestron a má veľa skvelých výhod. Dom má integrovaného asistenta umelej inteligencie a s rozlohou 24,4 štvorcových metrov je dosť veľký na to, aby si tam nažívali aj štyria ľudia. Má zvláštny dizajn, ktorý je veľmi futuristicky a s prvkami sci-fi, teda nie každému sa bude páčiť, no fanúšikov si určite nájde. Domček obsahuje obývačku, kúpeľňu, kuchyňu, spálňu a barový kút.

 

Inteligentný dom je veľmi kompaktný a zvyšuje využiteľný priestor oproti tradičnému domu o 15%. Väčšina nábytku je zahrnutá v základnej cene domu. Súčasťou nábytku je jedálenský stôl, pohovka, šatníková skriňa či sprchovací kút. Aj keď je to kompaktný dom, tak je dosť veľký na to, aby v ňom mohli pohodlne bývať troj alebo štvorčlenná rodina. Inteligentný dom má plne integrovaného pomocníka AI, ktorý spája všetky zariadenia dohromady. Asistent AI sa dokonca v priebehu času učí a prispôsobuje.

 

 

Náklady na domov začínajú na úrovni 52 000 dolárov. Spoločnosť sa snaží o to, aby vytvárali cenovo dostupné a ekologické bývanie, ktoré zároveň dobre vyzerá a je aj moderné. Ich montované domy sú navyše vhodné pre všetky podnebia – zvládnu od horúceho až po mimoriadne chladné. Materiály domu sú taktiež odolné voči ohňu a zemetraseniu.

Zdroj: zaujimavysvet.webnoviny.sk
Autor: Zuzana Kostelníková
Foto: Boredpanda

 

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.