INTELIGENTNÉ DOMÁCNOSTI SÚ BUDÚCNOSŤOU BÝVANIA – ČO VŠETKO DOKÁŽU?

Smart telefóny, smart automobily, smart spotrebiče. Inteligentné technológie už dlhšie zaplavujú trh a v súčasnosti ich je dosť na to, aby sme si vďaka nim mohli zariaďovať aj smart domácnosti.

 

Príchod inteligentných domácností na scénu je výsledkom expandujúceho vplyvu technológií na život miliónov ľudí.  Tí sa snažia zvyšovať komfort práve vďaka rôznym technologickým novinkám a pomocou moderných systémov hľadajú čo najefektívnejšie príležitosti, ako bývať zdravšie, kvalitnejšie a možno aj o niečo lacnejšie.

Zdroj: www.nationalnet.com

 

Inteligentný systém, ktorý riadi domácnosť

 

Nech využívajú majitelia domácností akýkoľvek smart systém, cieľ jeho inštalácie je takmer vždy rovnaký. Prioritou je jednoduché ovládanie chodu celej domácnosti, ktoré by malo viesť k úspornému a bezpečnému bývaniu. To znamená prenechať riadenie domácnosti na systém, ktorý obyvateľom zaistí vyšší komfort bez prebytočného úsilia a astronomických investícií.

Zdroj: www.trendesignmagazine.com 

 

Čo všetko dokáže inteligentná domácnosť:

 

Úspora energií – Ovládanie svetla, nastavenie temperovania pri vykurovaní, využitie senzoru na dážď či automatické zapínanie/vypínanie klimatizácie je len zlomkom toho, čím tieto smart systémy dokážu šetriť energiu.

Zdravšia mikroklíma – Optimálne nastavenie rekuperácie alebo schopnosť zaťahovať žalúzie, aby sa byt neprehrieval, aj také vymoženosti ponúkajú najlepšie inteligentné systémy schopné udržiavať v domácnosti  zdravú vnútornú mikroklímu.   

Dôraz na bezpečnosť – Ochrana majetku patrí k ďalším prioritám smart systémov, ktoré sa dnes len sotva vyrábajú bezcentrálne riadených alarmov, automatického zatvárania okien či zamykania dverí v neprítomnosti majiteľov.

Zdroj: www.medium.com 

 

Jednoduché ovládanie mobilom, aj na diaľku

 

Jednotlivé smart systémy predávané na trhu sa odlišujú v mnohých krokoch, no v konečnom dôsledku ich toho spája viac než dosť. Okrem schopnosti zaistiť majiteľom lepšie bývanie je to aj spôsob, akým ho zaisťujú. Inteligentné domácnosti sú totiž postavené na jednoduchom ovládaní riadenom pomocou smartfónu, tabletu alebo notebooku. Výrobcovia nenechali nič na náhodu a pri výrobe týchto systémov dbali o to, aby sa domácnosť dala riadiť aj na diaľku.

Zdroj: home.howwstuffworks.com 

 

Smart domácnosti nie sú ani zďaleka najvyšším stupienkom v reťazci, ktorého základom je transformácia životného štýlu zameraného na moderné technológie. V súčasnosti sa pracuje na inovatívnych konceptoch, ktorých výsledkom majú byť inteligentné eko mestá budúcnosti, resp. smart cities. Tie by sa už o 10 až 20 rokov mohli stať novodobým fenoménom, ktorých základom budú práve smart domácnosti so všetkým, čo k nim patrí.

 

Text: Róbert Bosák

Foto: www.pinterest.com, www.nationalnet.com, www.trendesignmagazine.com, www.medium.com, home.howwstuffworks.com

Zdroj:topreality.sk

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.