Dodržať sľub klientovi je pre mňa posvätné, je základom na ceste k môjmu úspechu pri predaji nehnuteľnosti na realitnom trhu za tú najvyššiu cenu

     Bol pokročilý júl 2015 roku. V telefóne sa mi ozval hlas môjho tlačiara na reklamné materiály pre klientov do terénu. Jedným dychom dodal, že sa o mne zmienil svojmu priateľovi developerovi, čo stavia rodinné domčeky na predaj, či by som sa s ním stretol a pohovoril na tému, ako by som sa ja zhostil predaja toho, čo najnovšie stavia. Pristál som.

 

     Veď prečo by som aj nie, je to práca, čo robím a robím ju rád. Pôjde však o nového klienta, ktorý o mne možno nevie skoro nič, možno len pár slov od môjho tlačiara a nie zriedka sa mi v takýchto prípadoch stávalo, že informácia o mne, ktorá šla predo mnou ku klientovi, bola len v zmysle - mám pre teba “realiťáka”.

 

     Poznáte ten prípad, keď sa snažíte čašníkovi v reštaurácii vysvetliť ako by ste si želali pripraviť pokrm alebo nápoj a do kuchyne to ide ako “4-ka dva krát” …

 

     A častokrát to mohlo v predstavách môjho budúceho klienta vyvolávať predstavy - príde ku mne človek, ktorý mi úlisným spôsobom na všetko odpovie, že “nie je problém”, na moje otázky odpovie “uvidíme”, odklepne mi moju cenovú predstavu a potom urobí zopár fotiek, ktoré s krátkym popisom uverejní na inzertnom realitnom portáli a bude čakať, čo sa bude diať …

 

 

     

 

     V podstate niet sa mu čo diviť. Stále sa stretávam v teréne s kolegami, ktorí sa takto v podstate spoliehajú na náhodu a jediný parameter, s ktorým vedia v takomto prípade hýbať je cena ponúkanej nehnuteľnosti. Samozrejme, tiež niet divu, že si takýmto spôsobom asi dobré základy na kvalitný vzťah so svojim klientom do budúcna nepoložia.

 

     V takýchto momentoch mi preblesne hlavou myšlienka - hlavne sa nepo ... choď k nemu bez predsudkov, úprimne sa s ním porozprávaj, snaž sa ho pochopiť o čo mu ide, podebatujte si ako partneri, predstav mu, ako by si sa predaja ujal, čo by si pre predaj urobiť navrhoval, popíš mu, čo príde ako prvé, čo príde potom, ako by si navrhoval osloviť záujemcov, aby správne zareagovali na ponuku. Predstav mu, kto sú záujemcovia na jeho nehnuteľnosť, kde sa nachádzajú, prečo by zareagovali práve na jeho nehnuteľnosť a aké alternatívne, konkurenčné nehnuteľnosti si pôjdu okrem tej jeho pozrieť, aby si ju s ňou porovnali... a hlavne mu to predstav tak, aby ti rozumel.

 

     Stretli sme sa. Veľmi priateľský človek to bol. Rozhovor sa vyvíjal v podstate akoby mimovoľne ...

     Dal som si záležať na tom, aby sme si jednotlivé kroky, ktoré budú nasledovať a ktorými sa budeme uchádzať s našou nehnuteľnosťou o priazeň u záujemcov na trhu, boli poukladané do časovej osi a boli pre môjho klienta zrozumiteľné a jasné.

 

     Dohodli sme sa a ja som na tvári môjho klienta spokojnosť a zároveň aj takú malú obavu, či tomu aj naozaj tak bude, ako sme sa teraz dohodli.

 

     Začali sme postupne odbaľovať jednotlivé body procesu. Presne tak ako sme sa dohodli. Zakaždým som podal čiastkovú správu. Dal som si záležať, aby presne vedel ako a kedy a čo sa urobilo, ako na to trh zareagoval. Až po samotné reakcie od záujemcov.  Videl, že predaj náhoda nie je  - ani náhodou  😉.

 

     Nakoniec prišiel ten pravý záujemca a ja som sa mohol povenovať komunikácii s jeho bankou, hypotekárnym poradcom a spolu s advokátom sme pripravili proces prevodu na katastri.

 

     Prišlo odovzdanie nehnuteľnosti a na tvári môjho klienta som videl prejavy jeho veľkej spokojnosti a ešte niečo ... z jeho tváre zmizla tá malá obava, čo tam bola na začiatku ... či všetko pôjde podľa plánu, podľa dohody.

 

     Predajom jeho prvého domu sa to začalo. Odvtedy sme spolu predali už nejeden, nie dva ... stali sa s nás priatelia.

     Okrem veľmi peknej referencie o spokojnosti s mojimi službami, som sa dočkal aj opakovaného predaja domov a ďalších odporúčaní jeho známym.

 

     Dodržať, čo sľúbim svojmu klientovi, je pre mňa posvätné a je základom na ceste k môjmu úspechu pri predaji nehnuteľnosti na realitnom trhu za tú najvyššiu cenu.

Zaujíma Vás za akú cenu som schopný predať práve tú Vašu nehnuteľnosť?

Zanechajte na seba číslo. Rád Vám ZADARMO ohodnotím Vašu nehnuteľnosť.